123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

Ispucali vrhovi – kako ih spriječiti i što sa oštećenom kosom?


Jedan od najčešćih problema s kojim se susreću djevojke s dugom kosom su ispucali vrhovi. Kosu je potrebno redovito šišati, otprilike svakih 5-8 tjedana, no najčešće se baš i ne držimo ovog pravila u želji da kosa što brže naraste. Rezultat toga obično su ispucali vrhovi, osobito kod osoba koje i inače imaju suhu kosu.

Želite li se ispucalih vrhova riješiti što prije, na raspolaganju su dvije mogućnosti. Jedna je da kosu ošišate, što je možda i najbolje rješenje jer ćete tako spriječiti daljnje pucanje kose i ona će biti zdravija.

No, ako se iz nekog razloga ipak ne želite odlučiti na ovu opciju, još uvijek imate mogućnost „prikriti“ oštećene vrhove. Najbolje je upotrijebiti serum za kosu ili biljna ulja (preporučujemo ulje makadamije i arganovo ulje), koja će zagladiti vrhove vaše kose i učiniti ju glatkom i mekom. Biljna ulja ujedno i hrane vašu kosu, što će usporiti njezino isušivanje i daljnje pucanje vrhova.

Međutim, ovo neće dugoročno riješiti vaš problem. Ispucale vrhove prije ili kasnije trebat će ošišati, a nakon toga na raspolaganju su vam mnoge metode pomoću kojih možete spriječiti daljnje pucanje vrhova.

Pročitajte nekoliko savjeta kako možete zadržati glatku i meku, i najvažnije, zdravu kosu:

Pakung za ispucale vrhove – jednom tjedno ili svaka dva tjedna priuštite vašoj kosi hranjivi pakung. Pomiješajte jedan žumanjak i dvije žlice maslinovog ulja, smjesi dodajte malo soka od limuna i potom ju nanesite na oštećene vrhove. Kosu omotajte folijom ili vrećicom kako bi maska imala bolje djelovanje te isperite nakon 30 minuta.
Pravilno češljanje – kako biste spriječili pucanje kose, upotrijebite četku od prirodnih materijala ili češalj s mekim vrhovima i široko razmaknutim zupcima. Izbjegavajte pretjerano češljanje i stiliziranje te češljanje mokre kose, jer se ona tako najviše oštećuje.
Koristite kvalitetne šampone i regeneratore – odaberite one koji odgovaraju vašem tipu kose i pripazite da u sebi nemaju alkohol ili silikone koji oštećuju kosu.
Pustite kosu da se osuši prirodnim putem – kada god je to moguće, nemojte koristiti sušilo za kosu već pustite da se ona osuši prirodno. Ako ipak ne možete izbjeći njegovo korištenje, ne pretjerujte sa sušenjem.
Pripazite na prehranu – kosa je odraz našeg zdravlja, stoga je uravnotežena i zdrava prehrana nužna kako bi vaša kosa bila zdrava i lijepa. Stroge dijete i smanjeni unos masnoća mogu biti vrlo štetni za vašu kosu.
I na kraju, redovito šišajte vašu kosu, čak i onda kada pošto-poto želite da ona što brže naraste. Duga i oštećena kosa ne izgleda lijepo, zato se potrudite ošišati vaše vrhove najmanje svakih dva mjeseca.
Izvor : finirecepti.net.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts