123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

Najbolji šampon za masnu kosu


Masna kosa mnogima uzrokuje probleme jer izgleda nehigijenski, uzrokuje svrbež vlasišta, pa čak i ispadanje kose. Mlitavu i opuštenu masnu kosu uzrokuje pretjerano izlučivanje sebuma na tjemenu, nepravilno pranje kose te nezdrava prehrana. U nastavku pročitajte kakav šampon izabrati kako biste se napokon riješili masnog vlasišta i uživali u lepršavoj i čistoj kosi.

Kod problema masne kose najvažnije je okrenuti se kvalitetnim proizvodima koji neće dodatno pogoršavati stanje. Prije svega se tu radi o odgovarajućem šamponu te ispravnoj tehnici pranja kose.

Osim proizvoda za njegu kose, važna je i pravilna prehrana te zdrav način života. Kod problema s masnim vlasištem, potrebno je zapitati se što bi mogao biti razlog? Ukoliko se nezdravo hranite i konzumirate mnogo rafiniranih šećera ili masne hrane, vaša prehrana bi mogla biti krivac.

Masnu kosu također mogu uzrokovati hormoni, tj. hormonalni poremećaj. Kod žena se to događa zbog pretjerane količine muških hormona ili prevelikog broja receptora za te hormone ispod vlasišta. Ako sumnjate da su krivci hormoni, obratite se svome liječniku za pomoć.

Kako odabrati pravi šampon za masnu kosu?

Šampon za masnu kosu ne bi trebao sadržavati silikone, sulfate, ulja ili parabene jer će oni dodatno zamastiti i otežati kosu.
Birajte lagane formule s prirodnijim sastojcima kako ne biste opterećivali vlasište.
Proizvodi iz linije za volumen mogu pomoći dodati volumen pri korijenu kako se kosa ne bi opustila.
Obratite pozornost na sastojke u šamponima, neke od biljaka koje bi vam mogle pomoći su kopriva i ružmarin.
Potražite prozirne šampone jer će kremasti šamponi vrlo vjerojatno sadržavati regenerator koji bi mogao pridonijeti masnom izgledu kose.

Masnu kosu najbolje je prati mlakom vodom jer bi vruća voda mogla stimulirati žlijezde da izlučuju još veće količine sebuma. Također, regenerator nanosite isključivo na vrhove, nikako na tjeme.


Ukoliko imate masnu kosu, pokušajte s vremenom povećati broj dana bez pranja. Ako kosu perete svakodnevno, pokušajte ju prati svaki drugi dan. Optimalno bi bilo kosu prati svaki 3-4 dan jer će se tako i ona naviknuti da ne izlučuje bespotrebne količine sebuma.

Samim time, svakodnevno pranje kose uklanja prirodna ulja s tjemena, što zatim uzrokuje jače izlučivanje sebuma kako bi se tjeme zaštitilo. Na taj se način vrtite u krug i pogoršavate stanje vlasišta.

Većina poznatih brendova u svome asortimanu već ima linije za njegu masne kose te vam olakšavaju izbor. Ipak, poželjno je obratiti pozornost na sastojke koji dodatno maste kosu i izbjegavati ih.
Izvor : finirecepti.net.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts