123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

PARFE KOCKE: Ukusan i veoma praktičan kolač


Osim što su veoma ukusne, ove parfe kocke su i veoma praktične – ne moraju biti u frižideru, pa mogu duže vrijeme ostati servirane na stolu. Mogu dosta dugo stajati, a da ne izgube oblik.

Sastojci:

Biskvitna podloga:
● 6 kom bjelanjaka,
● 20 dag šećera,
● 10 dag margarina otopljenog,
● 12 dag brašna,
● 2 žlice kakaa

Krema:
● 3 dag želatine u prahu (3 paketića),
● 25 dag šećera u prahu,
● 6 kom žumanjaka,
● 60 g čokolade za kuhanje otopljene,
● 8 dl slatkog vrhnja

Priprema:

Bjelanjke istući u čvrsti snijeg sa šećerom, otopljeni margarin i brašno pomješano sa kakaom dodati malo po malo i dalje miksati najmanjom brzinom.

Biskvit staviti peći u namazan i papirom obložen lim veličine 28×37cm.

Za kremu želatinu i šećer otopiti u 3,5 dl vode, staviti na laganu vatru da se otopi i miješati mikserom dok ne zakipi.

Hladiti oko 10 minuta, dodati pomiješane žumanjke i opet mikserom miješati dok ponovo ne zakipi, ohladiti do mlačnoga i podijeliti u dva dijela.

U jedan dio staviti rastopljenu čokoladu i šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promiješati kuhačom, u drugi dio stavi šlag od 4 dl slatkog vrhnja i lagano promiješati.

Čokoladnu kremu izliti u tepsiju na biskvit, poravnati pa odmah izliti i žutu kremu. Zatim poravnati i ukrasi po želji šlagom ili čokoladnom glazurom ili samo naribati čokoladu.

Ostaviti na hladnom da se dobro ohladi i stvrdne. Rezati vlažnim nožem.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts