SJAJNA IDEJA ZA FINI DORUČAK: Slatka peciva s grožđicama i sirom
Zaželite li si već za doručak zasladiti život, umijesite ova slatka aromatična peciva i poslužite ih topla! Kombinacija medenih grožđica, limunove korice i svježeg sira podsjeća na domaće sirne gibanice…
Sastojci:
250 g namjenskog brašna za kruh i pecivo
1 prašak za pecivo
250 g svježeg sira
1 jaje
2 žlice šećera
1 žličica naribane limunove korice
60 g usitnjenih grožđica
Za premazivanje:
1 jaje
2 žlice ulja
Priprema:
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sir, jaje, šećer, limunovu koricu, grožđice i električnom miješalicom (spiralni nastavci) izradite tijesto.
Mokrim rukama oblikujte peciva različitih oblika (štangice, kruščići…) te ih stavite na pleh obložen pek papirom.
Pripremljena peciva premažite smjesom razmućenog jajeta i ulja te ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
Pečena peciva prekrijte vlažnom krpom i poslužite topla.
Ako ipak ne pojedete sve dok su topla, čuvajte ih obvezno u hermetički zatvorenoj posudi.
Izvor: coolinarika.com
Sastojci:
250 g namjenskog brašna za kruh i pecivo
1 prašak za pecivo
250 g svježeg sira
1 jaje
2 žlice šećera
1 žličica naribane limunove korice
60 g usitnjenih grožđica
Za premazivanje:
1 jaje
2 žlice ulja
Priprema:
Brašnu dodajte prašak za pecivo, sir, jaje, šećer, limunovu koricu, grožđice i električnom miješalicom (spiralni nastavci) izradite tijesto.
Mokrim rukama oblikujte peciva različitih oblika (štangice, kruščići…) te ih stavite na pleh obložen pek papirom.
Pripremljena peciva premažite smjesom razmućenog jajeta i ulja te ih pecite u pećnici zagrijanoj na 200 °C oko 20 minuta.
Pečena peciva prekrijte vlažnom krpom i poslužite topla.
Ako ipak ne pojedete sve dok su topla, čuvajte ih obvezno u hermetički zatvorenoj posudi.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar