NUTELLA KOCKE: Fini kremasti kolač s puno lješnjaka
Sastojci:
10 dag lješnjaka, grubo rezanih
7 bjelanjaka
15 dag šećera
1 žlica limunovog soka
5 dag mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
1/2 prašak za pecivo
20 dag Nutelle
keksi petit beurre
7 žutanjaka
7 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
7 dl mlijeka
1/2 margarina
2,5 dl slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Uski, duguljasti lim obložiti papirom ua pečenje i staviti grubo narezane lješnjake da se peku 15 minuta na 150 °C.
Na to izliti biskvit od 7 bjelanjaka, šećera, limunova soka, mljevenih lješnjaka, brašna i praška za pecivo.
Ispeci sve i ohladiti. Zatim preokrenuti biskvit, da lješnjaci budu gore, pa premazati Nutellom.
Preko toga složiti kekse prethodno namočene u mlako mlijeko.
Na kekse izliti kremu koju napravite ovako:
U mlijeku skuhate 2 pudinga i 7 žutanjaka izmiksanih sa 7 žlica šećera. Sve ohladiti i dodati miksani margarin ili maslac.
Na kremu još stavite šlag od tučenog slatkog vrhnja ili, ako vam je tako draže, umjesto šlaga možete staviti čokoladnu glazuru.
Izvor: coolinarika.com
10 dag lješnjaka, grubo rezanih
7 bjelanjaka
15 dag šećera
1 žlica limunovog soka
5 dag mljevenih lješnjaka
2 žlice brašna
1/2 prašak za pecivo
20 dag Nutelle
keksi petit beurre
7 žutanjaka
7 žlica šećera
2 pudinga od vanilije
7 dl mlijeka
1/2 margarina
2,5 dl slatkog vrhnja za šlag
Priprema:
Uski, duguljasti lim obložiti papirom ua pečenje i staviti grubo narezane lješnjake da se peku 15 minuta na 150 °C.
Na to izliti biskvit od 7 bjelanjaka, šećera, limunova soka, mljevenih lješnjaka, brašna i praška za pecivo.
Ispeci sve i ohladiti. Zatim preokrenuti biskvit, da lješnjaci budu gore, pa premazati Nutellom.
Preko toga složiti kekse prethodno namočene u mlako mlijeko.
Na kekse izliti kremu koju napravite ovako:
U mlijeku skuhate 2 pudinga i 7 žutanjaka izmiksanih sa 7 žlica šećera. Sve ohladiti i dodati miksani margarin ili maslac.
Na kremu još stavite šlag od tučenog slatkog vrhnja ili, ako vam je tako draže, umjesto šlaga možete staviti čokoladnu glazuru.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar