123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

STRACCIATELLA ROLAT: Neodoljiva čokoladno-kremasta slastica

Kad poželite pripremiti fini čokoladno-kremasti desert, se sjetite ovog recepta. Kolač je jednostavno neodoljiv!
Sastojci:

Za biskvit:
● 5 jaja
● 80 g šećera u prahu
● 80 g čokolade za kuhanje
● 2,5 žlice glatkog brašna

Za kremu:
● 2,5 dl slatkog vrhnja
● 50 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Biskvit:
1. Umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu čokoladu i brašno pa izmiksati.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, pa dodati u smjesu od žumanjaka i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 min.
4. Pečeni biskvit, zajedno s papirom, uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi.

Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa pomiješati s ribanom čokoladom i promiješati.

Završni postupak:
1. Odviti roladu i odvojiti ju od papira za pečenje.
2. Premazati ju s 2/3 kreme te ponovno zarolati.

Recept: grazia.hr/Life Content, Foto:  nejrecept.cz

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts