STRACCIATELLA ROLAT: Neodoljiva čokoladno-kremasta slastica
Kad poželite pripremiti fini čokoladno-kremasti desert, se sjetite ovog recepta. Kolač je jednostavno neodoljiv!
Sastojci:
Za biskvit:
● 5 jaja
● 80 g šećera u prahu
● 80 g čokolade za kuhanje
● 2,5 žlice glatkog brašna
Za kremu:
● 2,5 dl slatkog vrhnja
● 50 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu čokoladu i brašno pa izmiksati.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, pa dodati u smjesu od žumanjaka i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 min.
4. Pečeni biskvit, zajedno s papirom, uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa pomiješati s ribanom čokoladom i promiješati.
Završni postupak:
1. Odviti roladu i odvojiti ju od papira za pečenje.
2. Premazati ju s 2/3 kreme te ponovno zarolati.
Recept: grazia.hr/Life Content, Foto: nejrecept.cz
Sastojci:
Za biskvit:
● 5 jaja
● 80 g šećera u prahu
● 80 g čokolade za kuhanje
● 2,5 žlice glatkog brašna
Za kremu:
● 2,5 dl slatkog vrhnja
● 50 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Biskvit:
1. Umutiti žumanjke sa šećerom u prahu, dodati rastopljenu čokoladu i brašno pa izmiksati.
2. Posebno umutiti bjelanjke u čvrst snijeg, pa dodati u smjesu od žumanjaka i polako promiješati.
3. Pleh obložiti papirom za pečenje, pa uliti u njega smjesu za biskvit. Peći u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 15 min.
4. Pečeni biskvit, zajedno s papirom, uviti u mokru krpu i ostaviti da se ohladi.
Krema:
1. Slatko vrhnje umutiti u čvrst šlag, pa pomiješati s ribanom čokoladom i promiješati.
Završni postupak:
1. Odviti roladu i odvojiti ju od papira za pečenje.
2. Premazati ju s 2/3 kreme te ponovno zarolati.
Recept: grazia.hr/Life Content, Foto: nejrecept.cz
0 komentari:
Objavi komentar