123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

OBLATNE SA BISKVITOM ILI BISKVIT U OBLATNAMA: Fino je kako god ga zvali!


Probajte jedan zanimljiv kolač – oblatne sa biskvitom ili biskvit u oblatnama.
Sastojci:

dvije oblatne
Za biskvit:

9 bjelanjaka
37 dag šećera (kristal)
18 dag margarina
15 dag rezanih oraha
15 dag suhih grožđica
22 dag brašna
od 1 limun (sok)
Za kremu:

9 žumanjaka
27 dag šećera u prahu
20 dag margarina
od naribana korica limuna
Priprema:

Izmiksati bjelanjke u čvrsti snijeg, postupno dodajući šećer i limunov sok. Zatim lagano umiješati orahe, grožđice i brašno.
Lim za pečenje (veličine oblatne) prekriti papirom za pečenje i na njega prebaciti pripremljeno tijesto za biskvit.
Ravnomjerno rasporediti tijesto po limu za pečenje i staviti ga u zagrijanu pećnicu na temperaturu od 180 °C i peći 20 minuta.
U međuvremenu žumanjke i šećer pjenasto izmiješati i kuhati na pari dok se ne postigne potrebna čvrstoća, a zatim dodati na listiće narezani margarin i dobro izmiksati u finu kremu.
Jednu oblatnu (s glatkom stranom dolje) premazati polovicom kreme.
Na premazanu oblatnu položiti ispečeni biskvit i premazati ga drugom polovicom kreme.
Biskvit pokriti drugom oblatnom (s glatkom stranom dolje) i pritisnuti sve prikladnim utegom.
Ostaviti kolač preko noći a zatim ga rezati na željene komade.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts