PAUNOVO OKO! MORATE OVO NAPRAVITI JER ĆETE SE ODUŠEVITI!
Nisam sigurna da li paunovo oko izgleda baš ovako, no u širokoj paleti raznih rolada ova vrlo ukusna rolada nosi upravo ovo, meni vrlo simpatično ime…
1.
Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2.
Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3.
Izliti u veliku tepsiju i peči na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
4.
U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
5.
Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom …….
6.
……..a nakon toga premazati tamnom kremom.
7.
Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti…….
8.
……..a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom
http://www.coolinarika.com/
SASTOJCI
Biskvit
7 žumanjaka
7 bjeljanjaka
10 žlica šećera
1 žlica kakaa
3 žlice brašna
1/2 žličice soda bikarbobe
KREMA
4 jaja
10 dag šećera
4 žlice brašna
3 dl mlijeka
2 rebra čokolade za kuhanje
25 dag margarina
PRIPREMA1.
Umiješati brašno, šećer, kakao sedam žumanjaka i sodu bikarbonu.
2.
Dodati snijeg od sedam bjelanjaka i sve zajedno lagano umiješati.
3.
Izliti u veliku tepsiju i peči na temperaturi 180°C oko 25 minuta. Još topli biskvit zarolati sa vlažnom krpom.
4.
U mlijeko zakuhati brašno šećer i jaja. Ohladiti i dodati razrađeni margarin. Smjesu podijeliti na dva dijela pa u jedan dio umiješati rastopljenu čokoladu.
5.
Odrolati pripremljeni biskvit i premazati ga svjetlom kremom …….
6.
……..a nakon toga premazati tamnom kremom.
7.
Sada biskvit ponovno čvrsto zarolati. Kolač se narezan može tako poslužiti…….
8.
……..a po želji se na roladu može staviti glazura od čokolade i ukrasiti listićima badema ili išarati rastopljenom čokoladom
http://www.coolinarika.com/
0 komentari:
Objavi komentar