123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

SNIKERS TORTA BEZ PEČENJA

Sastojci:
– 5 žumanjaka
– 5 bjelanjaka
– 5 žlica šećera
– ½ l vrhnja za šlag
– 300 g kikirikija u ljusci
– 150 g čokolade za kuhanje
– malo maslaca i malo mlijeka

Priprema:
1. Žumanjke miksati dok ne dobijete glatku kremu te je staviti u posudi na paru na najmanje 4 minute uz neprestano miješanje, skinuti s pare i ostaviti da se malo ohladi.
2. U međuvremenu vrhnje za šlag istucite u snijeg, bjelanjke također istucite u čvrsti snijeg pa u njih naizmjenično dodajte žlicu vrhnja, žlicu šećera i žlicu žumanjaka te miksajte na najmanjem stupnju okretaja miješalica. Nastavite s dodavanjem sastojaka dok sve ne potošite i miješajte dok se svi sastojci ne sjedine. Kremu stavite u hladnjak na desetak minuta.

3. U međuvremenu očistite kikiriki od ljuske i jednu trećinu lagano istucite na sitne komadiće, a ostatak sameljite. Čokoladu natrgajte na kockice i stavite na paru da se rastopi, kada se omekša dodajte malo maslaca i 2 žlice mlijeka kako bi dobili čokoladnu glazuru.
4. Krenite sa slaganjem slojeva torte, na dno kalupa za tortu stavite trećinu mljevenog i usitnjenog kikirikija,preko tog sloja namažite trećinu pripremljene kreme, ponovno stavite sloj kikirikija i preko njega žlicom stavite trećinu rastopljene čokolade. Ponovno namažite kremu, preko nje stavite tanki sloj čokolade, najbolje je šarati pomoću žlice, nastavite sa slojem kreme potom posipajte preostalim kikirikijem i na kraju prošarajte s čokoladnom glazurom.
5. Tortu stavite najmanje na šest sati u zamrzivač, izvadite netom prije posluživanja i uživajte
www.coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Pokreće Blogger.

Category 1

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts