123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

Do ravnog trbuha uz pomoć – badema!



Iako se smatraju orašastim plodovima, bademi su sjemenke biljke badema. Badem, dakle, spada u koštuničavo voće i tom je smislu blizak srodnik šljive, višnje, marelice i breskve.

Sirovi bademi su odlični za zdravlje i uklapaju se u svačiji režim prehrane. Sadržei veliki dio dnevno preporučene količine vitamina, minerala, vlakana i aminokiselina te imaju brojne blagotvorne učinke na ljudski organizam.

Ovdje ističemo jedan, koji se u člancima o bademu najčešće zanemari ili tek uzgred spomene.

Naime, kako piše portal CentarZdravlja.net, Sirovi bademi ubrzavaju rad metabolizma, a istraživanja su pokazala da svakodnevna konzumacija badema mršavljenje ubrzava za čak 62%, razinu ukupne tjelesne masti smanjuje za čak 56%, a mršavljenje na području trbuha ubrzava za 50 %.

Jednu porciju čini oko 23 badema, koja su sasvim dovoljna za zadovoljavanje tjelesne potrebe za proteinima i nezasićenim masnim kiselinama.

Proteini su ključni za gubitak abdominalne masti, a bademi su odličan izbor jer, uz proteine, sadrže gotovo sve nutrijente koji su potrebni za brzo i zdravo sagorijevanje masti.

Bademi se sporo razgrađuju, stoga ćete sitost osjećati znatno duže. Odličan su izvor dijetalnih vlakana, koji su neophodni za pravilan rad probavnog sustava.

Znanstvenici su dokazali da bademi uspješno smanjuju indeks tjelesne mase, ukupni postotak tjelesne masti, pomažu u izgradnji mišićne mase, reguliraju razinu krvnog tlaka i šećera i smanjuju rizik od nastanka raznih stanja i bolesti, uključujući:

Bolesti srca i krvožilnog sustava,
Rak debelog crijeva,
Dijabetes tipa 2,
Pretilost,
Visoki krvni tlak,
Probavne smetnje
Prehrana igra ključnu ulogu u gubitku abdominalne masti. Vaš trbuh neće postati ravan ako ne jedete pravilno, čak ni onda ako vježbate svakodnevno. Zdrava prehrana uz svakodnevnu tjelovježbu je savršen recept za postizanje brzih, ali i zdravih rezultata.
izvor zdravoiukusno.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts