123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

BAKINA TORTA: Originalni recept iz davne 1925. godine


Sastojci:

● 3 jaja
● 150 g maslaca
● 200 g šećera
● 100 g čokolade
● 120 g badema
● 1 žličica naribane korice limuna
● 120 g lješnjaka
● 150 g šećera

Za šlag:
● 500 ml vrhnja za šlag
● 2 vrećice šlag fixa

Za čokoladnu glazuru:
● 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Bjelanjke odvojite od žumanjaka, a od bjelanjaka istucite čvrsti snijeg.
Maslac i šećer pjenasto izmiješajte električnim miješalicom. Umiješajte žumanjke i sve dobro izmiješajte.
Dodajte naribanu čokoladu, oguljene i grubo mljevene bademe, limunovu koricu te na kraju umiješajte snijeg od bjelanjaka.
Smjesu izlijte u namašćen kalup za tortu (promjera 21 cm) i pecite u pećnici zagrijanoj na 180°C oko 60 minuta.
Lješnjake popecite u teflon tavi. Ogulite ih, a zatim grubo sameljite.
Šećer zagrijavajte uz miješanje dok ne dobijete svijetli karamel. U njega umiješajte lješnjake i izlijte na papir za pečenje. Smjesu ostavite da se stvrdne i potpuno ohladi.
Stvrdnutu masu izlomite i grubo usitnite u mužaru ili električnoj sjeckalici.
U vrhnje za šlag umiješajte šlag fix i miješajte električnom miješalicom dok ne dobijete čvrsti šlag. U njega umiješajte smrvljeni šećer s lješnjakom i rasporedite preko ohlađenog tijesta.
Šlag prelijte čokoladnom glazurom ili ga jednostavno njome prošarajte.
Tortu dobro ohladite i poslužite uz topli ili hladni napitak.
Napomena:
Bademe možete zamijeniti kokosovim brašnom.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts