123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

KVRGUŠA: Tradicionalno bosansko jelo u malo modernijoj varijanti

Sastojci (za 4 osobe):

● 1 kg pilećeg mesa (batak, zabatak, pileća prsa)
● 1 žlica Vegete Twist za piletinu
● 7 žlica ulja
● 6 jaja
● 150 g oštrog brašna
● 1/2 žličice soli
● 500-600 ml mlijeka
Priprema

Pileće meso odvojite od kosti, narežite ga na manje komade i pospite Vegetom Twist piletina.
Pripremljeno meso popecite na 3 žlice zagrijanog ulja sa svih strana desetak minuta.
Razmućena jaja pomiješajte s brašnom, soli, mlijekom i smjesu ostavite stajati 10-15 minuta.
U vatrostalnu posudu ili pleh stavite preostalo ulje i zagrijte ga. Na toplo ulje izlijte trećinu pripremljene smjese od jaja i brašna. Na to rasporedite popečeno meso, a po mesu izlijte preostalu smjesu od jaja, brašna i mlijeka.
Pecite u pećnici zagrijanoj na 210°C 20-30 minuta.
Pečenu kvrgušu malo ohladite, narežite , poslužite uz salatu… kvrgusu možete preliti mileramom.
Savjet:
Od kostiju možete pripremiti pileći temeljac za juhu.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts