NAJBOLJE LEDENE KOCKE: Fini, osvježavajući kolač koji mnogi obožavaju
Sastojci:
Biskvit:
● 7 bjelanjaka
● 7 žlica šećera u prahu
● 7 žlica brašna
● prstohvat soli
● 120 ml mlakog mlijeka
Krema prva:
● 7 žutanjaka
● 7 žlica šećera
● 5 žlica škrobnog brašna
● 750 ml mlijeka
● 250 gr margarina za kreme
Krema druga:
● 2 vrećice šlag pjene
● 250 ml mlijeka
Priprema:
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
Izvor: coolinarika.com
Biskvit:
● 7 bjelanjaka
● 7 žlica šećera u prahu
● 7 žlica brašna
● prstohvat soli
● 120 ml mlakog mlijeka
Krema prva:
● 7 žutanjaka
● 7 žlica šećera
● 5 žlica škrobnog brašna
● 750 ml mlijeka
● 250 gr margarina za kreme
Krema druga:
● 2 vrećice šlag pjene
● 250 ml mlijeka
Priprema:
Bjelanjak i sol umutiti tako da se dobije čvrsti snijeg.
U snijeg postepeno dodavati šećer i brašno i sve lagano umiješati.
Smjesu za biskvit izliti u kalup promjera približno 24×24cm.
Pećnicu zagrijati na 175*C i peći biskvit 10 minuta.
Pečeni, još topli biskvit preliti s toplim mlijekom i ostaviti da biskvit skroz upije mlijeko. Biskvit ohladiti.
Od žutanjaka, šećera, gustina i mlijeka skuhati kremu.
Nakon što se krema skroz ohladila u nju dodati margarin izrezan na listiće pa kremu dobro promiješati (izmiksati) da bude skroz glatka.
Kremu premazati preko ohlađenog biskvita.
Na kraju umutiti šlag i premazati kolač.
Prije posluživanja kolač dobro ohladiti (najbolje je ostaviti ga u hladnjaku preko noći).
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar