KINDER PINGUI ŠNITE: Dječji desert u kojem podjednako uživaju mali i veliki
Sastojci:
Biskvit:
6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika mlijeka,
6 kašika brašna,
6 kašika čokolade u prahu i
jedan prašak za pecivo
Za preliv:
1 dl čokoladnog mlijeka….
Krema:
3 dl slatkog vrhnja,
400 g kiselog vrhnja,
100 g šećera u prahu,
2 vanilin šećera,
nekoliko kapi limunovog soka….
Za čoko preliv:
100 g čokolade,
50 g maslaca,
2 kašike vode,
2 kašike šećera u prahu…
Za dekoraciju:
šlag pjena,drobljena čokolada,narandža…
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati lagano preostale sastojke, sjediniti ih i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kad se ohladi.
Biskvit poprskati toplim čokoladnim mlijekom.
Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanil šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti.
Polovinu krema staviti preko pola biskvita.
Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se ne dobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema.
Staviti u frizider oko 10 minuta, a zatim preko tog čoko-preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita.
Dekorisati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narandžom.
Dobro ohladiti prije posluzivanja…
Izvor: Namirnice.ba
Biskvit:
6 jaja,
6 kašika šećera,
6 kašika mlijeka,
6 kašika brašna,
6 kašika čokolade u prahu i
jedan prašak za pecivo
Za preliv:
1 dl čokoladnog mlijeka….
Krema:
3 dl slatkog vrhnja,
400 g kiselog vrhnja,
100 g šećera u prahu,
2 vanilin šećera,
nekoliko kapi limunovog soka….
Za čoko preliv:
100 g čokolade,
50 g maslaca,
2 kašike vode,
2 kašike šećera u prahu…
Za dekoraciju:
šlag pjena,drobljena čokolada,narandža…
Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati lagano preostale sastojke, sjediniti ih i ispeći biskvit u velikom plehu pa ga popoloviti kad se ohladi.
Biskvit poprskati toplim čokoladnim mlijekom.
Umutiti slatko vrhnje sa šećerom, vanil šećerom i limunovim sokom, potom dodati kiselo vrhnje i sjediniti.
Polovinu krema staviti preko pola biskvita.
Otopiti na pari čokoladu i maslac, dodati vodu i šećer pa miješati dok se ne dobije kompaktna masa, zatim tom masom preliti preko krema.
Staviti u frizider oko 10 minuta, a zatim preko tog čoko-preliva staviti ostatak krema pa drugu polovinu biskvita.
Dekorisati šlag pjenom, drobljenom čokoladom i narandžom.
Dobro ohladiti prije posluzivanja…
Izvor: Namirnice.ba
0 komentari:
Objavi komentar