123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

NUTELLA ČIZIKA: Fenomenalna torta bez pečenja

Sastojci ;
Kora:

250 g mljevenog keksa,
40 g maslaca,
100 ml soka od breskve, kajsije ili multivitamin,
30 g čokolade u prahu
Filovi:

250 g krem sira,
50 g šećera,
150 g Nutelle,
0,5 l slatkog vrhnja,
kremfix
Ganache:

150 g čokolade noisette,
150 ml slatke pavlake
Priprema:

Kora:
Pomiješati keks, čokoladu u prahu i na laganoj vatri otopljen maslac, po potrebi dodavati malo soka tako da se dobije smjesa koja se ne mrvi.
Smjesu utisnuti u kalup promjera 26 cm i staviti u frižider dok pripremamo filove.

Filovi:
Zagrijati Nutellu stavljajući je u posudu sa toplom vodom.
Mikserom kremasto umutiti krem sir i šećer, zatim ovu smjesu podijeliti u dvije posude na dva jednaka dijela.
Slatkom vrhnju dodati kremfix pa dobro umutiti. (Ako koristite slatko vrhnje na biljnoj bazi, onda kremfix nije potreban.)
Pola od umućenog slatkog vrhnja dodati u jednu posudu sa krem sirom, a drugu polovinu izmiješati sa otopljenom nutellom i dodati u drugu posudu sa krem sirom.
Premazati koru prvo sa bijelim, zatim sa čokoladnim filom, a potom staviti u frižider da se ohladi.

Ganache:
Na pari otopiti čokoladu i slatko vrhnje, i ohladiti. (Ako nemate pri ruci nisette čokoladu, možete upotrijebiti i neku drugu mliječnu čokoladu.)
Povremeno promiješati dok se hladi da se ne stvori ona nesretna kožica kao kod pudinga.
Kad je vašem prstu prijatno pri dodiru ganachea, bit će i torti, pa je vrijeme za prelivanje.
I to je to! Za neka 3-4 h, torta je spremna za serviranje.

Izvor: Zabackrabac / Coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts