123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

JAFFA TORTA (bez jaffa keksa): Isproban recept – odlično, a nije prekomplicirano


Sastojci:

Kora:

6 jaja,
24 žlice šećera,
24 žlice brašna,
24 žlice mlijeka,
24 žlice ulja,
prašak za pecivo,
vanilin šećer
Fil i glazura:

2 narandže,
150 g šećera,
100 g čokolade,
100 g džema,
mlijeko,
ulje
Priprema:

Sastojke za koru pomiješati i umutiti. Ispeći koru u kalupu za tortu, peći 45 minuta na 250 °C i pečenu je presjeći na pola (ili peći dvije kore odvojeno, tako da za svaku koristite pola navedenih sastojaka, kako vam je lakše).

Zatim jednu koru premazati džemom, a drugu izdrobiti u zdjelu na sitne komadiće i još dodati dvije zaleđene naerendane narandže, jednu oguljenu, a drugu sa korom.

Sve to preliti sirupom koji napravite tako da prokuhate 150 g šećera u 2 dl vode.

Na koru staviti navedenu smjesu i preliti čokoladnom glazurom koju napravite od 100 gr čokolade, malo mlijeka i ulja.

Izvor: Doznajemo.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts