LEDENI ČOKOLADNI KOLAČ: Desert koji će svaki put izazvati posebno oduševljenje
Sastojci:
100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu
4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
1 žličica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca
Priprema:
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Savjet:
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.
Izvor: coolinarika.com
100 g čokolade za kuhanje
150 g gorke tamne čokolade (70% kakaa)
600 ml slatkog vrhnja
20 g šećera u prahu
4 žlice soka od naranče ili likera od naranče
1 žličica narančine korice
100 g zdrobljene čokolade za kuhanje
Za čokoladnu glazuru:
150 g čokolade za kuhanje
90 g maslaca
Priprema:
Slatko vrhnje istucite u šlag, umiješajte vanilin šećer u prahu, sok i narančinu koricu te čokoladu otopljenu na pari.
Dobro izmiješajte električnom miješalicom, pa umiješajte zdrobljenu čokoladu.
Smjesu izlijte u kalup obložen prozirnom folijom i ostavite u zamrzivaču tri sata.
Ohlađeni kolač okrenite na pladanj, pa ga prelijte čokoladnom glazurom koju ste pripremili tako da ste u čokoladu, koju ste otopili na pari, umiješali omekšani maslac.
Kolač poslužite dobro rashlađen i narezan na šnite.
Savjet:
Kalup prije izlijevanja možete obložiti komadima tanke čokolade ili čokoladnim vaflima koji će vam poslužiti umjesto glazure.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar