123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

KINDER PINGUI ŠNITE: Isprobajte recept najpribližni orginalu


Sastojci:

Biskvit:
♦ 5 kom bjelanjaka,
♦ 1 jušna žlica meda,
♦ 5 žlica brašna,
♦ 1 žlica velika puna kakaa,
♦ 2 žlice ulja,
♦ 5 žumanjaka,
♦ 1/2 žličice praška za pecivo
Fil:
♦ 2,5 dl slatkog vrhnja,
♦ 1 žlica šećera u prahu,
♦ 1,5 dl hladnog mlijeka,
♦ 1 vrećica želatine u prahu

Glazura:
♦ 100 g čokolade za kuhanje,
♦ 100 g mliječne čokolade,
♦ 150 g margarina

Priprema:

Umutiti bjelanjke, dodati im med, jedno po jedno žumance, ulje, i na kraju brašno sa praškom za pecivo i kakao.
Izliti na široku tepsiju koju ste prethodno obložili papirom za pečenje.
Vrlo kratko peći na 180 °C, nekih desetak min.
Prohlađen biskvit prerezati na pola po dužini tepsije u kojoj se pekao.

Za fil umutiti slatko vrhnje. Prilikom miksanja dodajte šečer u pragu, a u dobro umućeno postepeno dodavati mlijeko, dobro izraditi, želatinu pripremiti po uputstvu i mlaku dodati u smjesu.

Za čoko preljev otopiti na pari obje vrste čokolade i margarin. Otopljeno malo prohladiti.

Slagati tako da na donju koru stavite tanki premaz od vrhnja (pola pripremljene smjese), preko toga preliti čokoladnim preljevom.
Ostaviti čoko preljev da se malo stegne u hladnjaku radi lakšeg nastavka filovanja.
Zatim staviti drugi dio premaza od vrhnja, preko njega drugu koru i na kraju preliti čokoladno glazurom.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts