123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

MAĐARICA: Provjereni recept za vrhunski kolač od domaćih kora

Sastojci:

Kore:
● 60 dag glatkog brašna
● 2 jaja
● 20 dag šećera
● 5 dag svinjske masti
● 2 dl kiselog vrhnja
● 1 prašak za pecivo

Krema:
● 1 l mlijeka
● 5 žlica brašna
● 3 žlice kakaa
● 15 dag šećera
● 25 dag maslaca ili margarina
● 10 dag šećera
● 3 žlice ruma

Glazura:
● 10 dag čokolade
● 8 dag margarina
● nekoliko kapi ulja

Priprema:

Tijesto:
1. Prosijte brašno s praškom za pecivo te pomiješajte sa šećerom.
2. Dodajte jaja, mast i vrhnje te umijesite glatko tijesto.
3. Tijesto podijelite na 5 dijelova, razvaljajte kore i ispecite ih na obrnutoj strani lima za pečenje.
4. Pecite svaku koru 10-ak minuta na 180 ° C.

Krema:
1. Šećer, kakao i brašno dobro razmutite u malo mlijeka te dodajte zagrijanom ostatku mlijeka.
2. Sve zajedno ukuhajte uz stalno miješanje. Skuhanu smjesu ostavite da se ohladi.
3. Maslac ili margarin sobne temperature pjenasto izradite sa šećerom i rumom.
4. U ohlađenu smjesu dodajte umućeni maslac te spojite u kremu.
5. Slažite kore na prevrnuti lim za pečenje, kremom premažite svaku koru i opteretite kolač do idućeg dana.

Glazura:
1. Čokoladu i margarin lagano rastopite na pari i dodajte nekoliko kapi ulja.
2. Kolač prelijte glazurom od čokolade i ostavite da se dobro stegne.

Recept: Verica Lukić / Recepti 365

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts