CHEESECAKE S JOGURTOM: Lagani osvježavajući desert bez pečenja
Sastojci:
Podloga:
● 150 g suhih keksa
● 100 g maslaca
● 1/2 bočice arome naranče
Krema:
● 250 g slatkog vrhnja
● 250 g punomasnog jogurta
● 120 g mljevenog šećera
● 1 kremfix
● 1 vrećica vanili šećera
Dekoracija:
● čokoladni preljev
Priprema:
Podloga:
1.Sameljite kekse. Na pari istopite maslac.
2. U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
3. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup. 4. Kalup ostavite u hladnjak na 40-50 minuta.
Krema:
1. U dubokoj zdjeli umutite rashlađeno slatko vrhnje i kremfix te ostavite u hladnjak.
2. U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom slatkom vrhnju. Dobivenu kremu premažite po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.
4. Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
Recept: Verica Lukić / Recepti 365
Podloga:
● 150 g suhih keksa
● 100 g maslaca
● 1/2 bočice arome naranče
Krema:
● 250 g slatkog vrhnja
● 250 g punomasnog jogurta
● 120 g mljevenog šećera
● 1 kremfix
● 1 vrećica vanili šećera
Dekoracija:
● čokoladni preljev
Priprema:
Podloga:
1.Sameljite kekse. Na pari istopite maslac.
2. U zdjelu pomiješajte mljevene kekse, rastopljeni maslac i aromu naranče i sjedinite u homogenu smjesu.
3. Kalup za tortu obložite papirom za pečenje, na njega istresite smjesu keksa i maslaca, ravnomjerno rasporedite i utisnite u kalup. 4. Kalup ostavite u hladnjak na 40-50 minuta.
Krema:
1. U dubokoj zdjeli umutite rashlađeno slatko vrhnje i kremfix te ostavite u hladnjak.
2. U posebnoj zdjeli žlicom dobro izmiješajte punomasni jogurt, šećer i vanili šećer te dodajte umućenom slatkom vrhnju. Dobivenu kremu premažite po podlozi od keksa i ostavite u hladnjaku najmanje 4 sata.
4. Rashlađeni cheesecake ukrasite čokoladnim preljevom imitirajući paukovu mrežu.
Recept: Verica Lukić / Recepti 365
0 komentari:
Objavi komentar