123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

KOLAČ OD LAŽNE ČOKOLADE: Dijetna poslastica, možete je jesti u neograničenim količinama



Rogač se često naziva zamjenom za čokoladu, a zahvaljujući svom sastavu definitivno je zdraviji od najpopularnijeg slatkiša na svijetu.

Bogat je vlaknima i antioksidansima i prirodno sladak. Ima pomalo zemljasti okus i ‘karamelastu’ slatkoću i mnogi se slažu da upravo zbog toga podsjeća na čokoladu. Rogač je jako zdrava namirnica koja se nekada koristila kao lijek za želučane probleme, a dokazano je da pomaže u snižavanju kolesterola i smanjuje rizik oboljenja od kardiovaskularnih bolesti.

Možete ga jesti bez grižnje savjesti jer ne sadrži nikakve masnoće i uistinu je dijetna namirnica. U nastavku pročitajte recept za fini kolač od rogača

Sastojci:

Podloga:

15 dag prhkih keksa po izboru,
5 dag otopljenog maslaca,
šaka nasjeckanih lješnjaka
Krema:

6 žlica sitno mljevenog rogača,
2 žlice brašna od kokosa,
4 žlice škrobnog brašna ,
4 žlice mljevenih lješnjaka,
šaka nasjeckanih lješnjaka,
2 žlice šećera,
20 dag pirea od jabuka,
3 žlice bademovog mlijeka,
malo soli
Priprema:

1. Sameljite kekse i pomiješajte s otopljenim maslacem. Zatim dodajte sjeckane lješnjake. Smjesu utisnite u kalup po želji i ostavite da malo odstoji i stisne se.

2. 20 dag jabuka nasjeckanih na kockice pospite s jednom malom žlicom šećera, malo limunovog soka i 2 dcl vode. Stavite na vatru i pustite da se krčka dok jabuke potpuno ne omekšaju. Zatim ih procijedite i pretvorite u pire.
3. Pomiješajte sve suhe sastojke za kremu (rogač, kokosovo i škrobno brašno, mljevene i sjeckane lješnjake, šećer, sol). Dodajte pire od jabuka i bademovo mlijeko i sjedinite sa suhim sastojcima.

4. Smjesu ulijte u kalup s podlogom od keksa.

Pečenje:

1. Stavite ga u pećnicu zagrijanu na 180 stupnjeva i pecite otprilike 20 minuta ili dok se površina ne stvrdne. Kada je kolač pečen površina će nalikovati onoj hladnog pudinga, na dodir će biti mekana

2. Kolač možete ispeći u mikrovalnoj pećnici – ubacite ga u mikrovalku na 2 i pol minute.

3. Nakon pečenja kolač prvo ohladite na sobnoj temperaturi. Dlanom i prstima provjerite toplinu na sredini kalupa – ako je hladan onda kolač ubacite u frižider još sat vremena. Ako primijetite da vam nije dovoljno sladak, slobodno ga pokapajte s malo meda ili javorovog sirupa.

Izvor: Zadovoljna.hr

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts