123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

IZNENADITE GOSTE NEČIM POSEBNIM: Torta s parfe kremom od mascarponea i kakaa

Sastojci:

Za biskvit:

4 jaja,
80 g šećera,
60 g maslaca,
1 žličica instant kave,
1 žlica tople vode,
100 g oštrog brašna,
1 žlica kakaa u prahu (10 g),
1/2 vrećice Praška za pecivo
Za kremu:

1-1,5 žličica instant kave,
2 žlice tople vode,
400 g slatkog vrhnja,
2 žlice kakaa u prahu,
80 g šećera u prahu,
250 g mascarpone sira,
1 želatina mljevena,
5 žlica vode
Priprema:

1. Jaja i šećer izmiješajte električnom miješalicom u pjenastu smjesu.
2. Dodajte otopljeni maslac i kavu otopljenu u žlici tople vode.
3. Dodajte brašno pomiješano s kakaom i praškom za pecivo.
4. Smjesu lagano izmiješajte i izlijte u kalup za torte (Ø 26 cm) obložen papirom za pečenje i pecite u pećnici zagrijanoj na 180 °C oko 25 minuta.
5. Instant kavu otopite u toploj vodi i pustite da se ohladi.
6. Slatkom vrhnju dodajte kakao, kavu i miješajte električnom miješalicom dok se krema ne počne zgušnjavati (ne do kraja). Umiješajte šećer u prahu i mascarpone.
7. Na kraju uz miješanje dodajte otopljenu želatinu koju ste prethodno pustili da nabubri u vodi (oko 10 minuta).
8. Kremu odmah rasporedite preko ohlađenog biskvita u kalupu i poravnajte. Tortu ostavite da se hladi nekoliko sati.

Posluživanje:
Tortu poslužite sa šlagom i čokoladnim ostrušcima.
Savjet:
Da biste pojačali okus kave možete umiješati malo likera od kave.

Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts