MONTE KOLAČ: Predobar, probajte pojesti samo jedan!
Sastojci:
Biskvit:
● 3 jaja
● 5 žlica šećera
● 3 žlice tople vode
● 3 žlice brašna
● 3 žlice kakaa
● 1/2 praška za pecivo
Preljev:
● 1/2 dl mlijeka
● 2 pune žlice Nesquika
Bijela krema:
● 6 dl mlijeka
● 5 žlica šećera
● 6 žlica gustina
● 2 vrećice vanilin šećera
● 20 g bijele čokolade
● 150 g margarina
Tamna krema:
● 200 g tamne kuverture
● 100 g mliječne čokolade
● 5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa jos malo umutiti. Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promiješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta (lim 20×30).
2. Pečeni biskvit preliti preljevom (u vrelo mlijeko dodati nesquik, dobro izmiješati).
3. Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provri dodati gustin. Miješati par minuta, u vruće umiješati čokoladu i vanilin šećer.
4. Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i miješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi najmanje 2 sata.
5. Ohlađeni biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom…
6. Prije služenje ohladiti, najbolje ostaviti preko u hladnjaku noći.
Izvor: coolinarika.com
Biskvit:
● 3 jaja
● 5 žlica šećera
● 3 žlice tople vode
● 3 žlice brašna
● 3 žlice kakaa
● 1/2 praška za pecivo
Preljev:
● 1/2 dl mlijeka
● 2 pune žlice Nesquika
Bijela krema:
● 6 dl mlijeka
● 5 žlica šećera
● 6 žlica gustina
● 2 vrećice vanilin šećera
● 20 g bijele čokolade
● 150 g margarina
Tamna krema:
● 200 g tamne kuverture
● 100 g mliječne čokolade
● 5 dl slatkog vrhnja
Priprema:
1. Umutiti pjenasto jaja i šećer, dodati vodu pa jos malo umutiti. Dodati sve ostale sastojke koje smo prije promiješali, mutiti tek toliko da se ujednače sastojci. Peći na 180 stupnjeva oko 20 minuta (lim 20×30).
2. Pečeni biskvit preliti preljevom (u vrelo mlijeko dodati nesquik, dobro izmiješati).
3. Za bijelu kremu odvojiti par žlica mlijeka da se umuti gustin. Preostalo mlijeko staviti kuhati sa šećerom, kad provri dodati gustin. Miješati par minuta, u vruće umiješati čokoladu i vanilin šećer.
4. Za tamnu kremu staviti slatko vrhnje na tihu vatru, dodati obadvije vrste čokolade i miješati dok se čokolade ne istope. Ostaviti da se hladi najmanje 2 sata.
5. Ohlađeni biskvit premazati bijelom kremom, pa tamnom…
6. Prije služenje ohladiti, najbolje ostaviti preko u hladnjaku noći.
Izvor: coolinarika.com
0 komentari:
Objavi komentar