123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

TORTA NARANČA: Toliko dobra da vrijedi zgriješiti!



Sastojci:

Biskvit:
● 12 jaja
● 250 g šećera
● 250 g badema
● 50 g krušnih mrvica
● 1 naranča – sok i korica
● 1 limun – sok i korica

Krema:
● 4 žumanjka
● 120 g šećera
● 30 g brašna
● 125 ml bijelog vina
● 3 naranče – sok
● 150 g maslaca
● malo marmelade od naranče

Glazura:
● 160 g slatkog vrhnja
● 170 g tamne čokolade
● 1 žlica maslaca
● 1 žlica meda

Priprema:

Dva kalupa za torte promjera 23 cm namazati maslacom i posuti brašnom ili obložiti papirom za pečenje.
Pjenasto izmiksati žumanjke sa šećerom.
Postepeno, uz lagano miješanje dodati mljevene bademe, krušne mrvice, sok i naribanu koru naranče i limuna.
Bjelanjke izmiksati u čvrst snijeg i na kraju lagano umiješati u smjesu.
Smjesu uliti u pripremljene kalupe, te poravnati. Zagrijati pećnicu i peći 20 – 25 minuta na 180°C – najbolje provjeriti čačkalicom. Ohladiti biskvite.
Za kremu izmiksati žumanjke i šećer, dodati brašno, vino i sok od naranče. Kremu miješati na pari dok ne zakuha, maknuti s vatre i miješajući ohladiti. Dodati maslac i sve dobro izmiksati.
Ohlađene biskvite prerezati na pola. Kremu podijeliti na tri dijela i spojiti biskvite. Tortu premazati marmeladom od naranče i ostaviti preko noći u hladnjaku da se dobro ohladi.
Za glazuru, rastopiti slatko vrhnje i žlicu meda, preliti preko nasjeckane čokolade i dodati žličicu maslaca. Tortu preliti čokoladnom glazurom i ukrasiti kriškama naranče ili po vašoj želji.
Izvor: coolinarika.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts