123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

PROFITEROLI: Krafnice punjene sočnim kremom i prelivene čokoladom

Sastojci:

Za tijesto:
● 130 ml vode,
● 40 g maslaca,
● malo soli,
● 90 g pšeničnog oštrog brašna tip 400

Za krem:
● 1 puding od vanilije,
● 250 ml mlijeka,
● 200 ml šlaga

I još:
● 100 ml slatkog vrhnja,
● 100 g čokolade za kuhanje

Priprema:

Krem:
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka skuhajte i sklonite s vatre.
U mlijeko dodajte razmućen prašak za puding i miješajući kuhajte 1-2 minuta, pa puding ohladite.
U ohlađen puding umiješajte čvrsto umućen šlag.

Tijesto:
U manju posudu stavite vodu, maslac i sol pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smjesu kuhajte dok ne dobijete gustu grudu. Malo je ohladite, a zatim umiješajte jedno po jedno jaje.
Smjesu miješajte mikserom dok ne postane glatka.

Tijesto stavite u slastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.

Pečene profiterole ohladite.

U slastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanilije. Svaki profiterol ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjur za posluživanje.

Slatko vrhnje zagrijte, umiješajte izlomljenu čokoladu, izmiješajte u jednoličnu smjesu i ohladite, pa prelijte profiterole.
izvor zdravoiukusno.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts