PROFITEROLI: Krafnice punjene sočnim kremom i prelivene čokoladom
Sastojci:
Za tijesto:
● 130 ml vode,
● 40 g maslaca,
● malo soli,
● 90 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
Za krem:
● 1 puding od vanilije,
● 250 ml mlijeka,
● 200 ml šlaga
I još:
● 100 ml slatkog vrhnja,
● 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Krem:
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka skuhajte i sklonite s vatre.
U mlijeko dodajte razmućen prašak za puding i miješajući kuhajte 1-2 minuta, pa puding ohladite.
U ohlađen puding umiješajte čvrsto umućen šlag.
Tijesto:
U manju posudu stavite vodu, maslac i sol pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smjesu kuhajte dok ne dobijete gustu grudu. Malo je ohladite, a zatim umiješajte jedno po jedno jaje.
Smjesu miješajte mikserom dok ne postane glatka.
Tijesto stavite u slastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
Pečene profiterole ohladite.
U slastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanilije. Svaki profiterol ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjur za posluživanje.
Slatko vrhnje zagrijte, umiješajte izlomljenu čokoladu, izmiješajte u jednoličnu smjesu i ohladite, pa prelijte profiterole.
izvor zdravoiukusno.com
Za tijesto:
● 130 ml vode,
● 40 g maslaca,
● malo soli,
● 90 g pšeničnog oštrog brašna tip 400
Za krem:
● 1 puding od vanilije,
● 250 ml mlijeka,
● 200 ml šlaga
I još:
● 100 ml slatkog vrhnja,
● 100 g čokolade za kuhanje
Priprema:
Krem:
Prašak za puding pomiješajte sa šećerom i malo hladnog mlijeka. Ostatak mlijeka skuhajte i sklonite s vatre.
U mlijeko dodajte razmućen prašak za puding i miješajući kuhajte 1-2 minuta, pa puding ohladite.
U ohlađen puding umiješajte čvrsto umućen šlag.
Tijesto:
U manju posudu stavite vodu, maslac i sol pa ostavite da provri. Dodajte brašno i smjesu kuhajte dok ne dobijete gustu grudu. Malo je ohladite, a zatim umiješajte jedno po jedno jaje.
Smjesu miješajte mikserom dok ne postane glatka.
Tijesto stavite u slastičarski špric, a zatim na uljem namazan pleh istiskujte gomilice veličine oraha. Pecite 20 minuta u pećnici zagrijanoj na 190 °C.
Pečene profiterole ohladite.
U slastičarski špric s nastavkom za punjenje stavite pripremljen krem od vanilije. Svaki profiterol ubodite nastavkom i utisnite malo krema. Napunjene profiterole stavite na tanjur za posluživanje.
Slatko vrhnje zagrijte, umiješajte izlomljenu čokoladu, izmiješajte u jednoličnu smjesu i ohladite, pa prelijte profiterole.
izvor zdravoiukusno.com
0 komentari:
Objavi komentar