123, Example Street, City 123@abc.com 123-456-7890 skypeid

NAJLJEPŠA ČOKOLADNA TORTA: Fina poslastica, prikladna i za velika slavlja

Sastojci:

Za svaku od 3 kore:
♦ 6 bjelanaca,
♦ 5 kašika šećera,
♦ 6 kašika mljevenog keksa,
♦ 3 kašike kakaa,
♦ 1 kašika brašna
Fil:
♦ 4 pudinga od čokolade,
♦ 1 l mlijeka,
♦ 5 kašika šećera,
♦ 400 g čokolade,
♦ 18 žumanaca,
♦ 10 kašika šećera,
♦ margarin,
♦ 200 g šećera u prahu

Šlag:
♦ 500 g šlag krema,
♦ 2 čaše mineralne vode

Priprema:

Kora:
Bjelanca pjenasto umutiti sa šećerom. Kada se dobije čvrst snijeg, dodati keks, kakao, brašno i lagano varjačom promiješati da se sjedini.
Sipati smjesu u pleh obložen papirom za pečenje. Peći koru u zagrejanoj rerni na 200 °C oko 10 minuta.
Napraviti tri jednake kore.

Fil:
U litar mlijeka skuhati puding sa šećerom.
Dok je još vruće, ubaciti izlomljenu čokoladu i miješati da se otopi.
Ostaviti da se ohladi uz povremeno miješanje.
Umutiti žumanca sa šećerom i skuhati na pari pa ohladiti.
Umutiti margarin sa šećerom u prahu. Dodati fil od žumanaca i izraditi mikserom. Zatim dodavati kašiku po kašiku prethodno pripremljenu smjedu d čokoladom, sve vrijeme miješajući mikserom.
Dobro izraditi da se dobije homogena smjesa.

Šlag:
Umutiti 500 g šlag krema sa dvije čaše mineralne vode.

Tortu slagati ovim redoslijedom: kora – fil – šlag.

Po želji je možete ukrasiti rendanom čokoladom.

Izvor: recepti.com

0 komentari:

Objavi komentar

Popular Posts

Recent Posts

Unordered List

Blog Archive

Pokreće Blogger.

Category 1

Blog Archive

Find us on Facebook

Featured Content Slider

About Fast Edition

Sports

Video Of Day

Sample Text

Contact

Advertise Here

Translate

Find us on Facebook

video

Čokoladne kuglice

Flickr Images

Text Widget

Definition List

Popular Posts